Kom in actie tegen spierziekten

Ruim 200.000 Nederlanders hebben een spierziekte. Wetenschappelijk onderzoek is hun kans op een betere toekomst. Jij kunt daarbij helpen! Start een actie en draag bij aan onderzoek naar spierziekten.

Doe mee met een hardloopwedstrijd en laat je sponsoren, verkoop zelfgebakken koekjes of organiseer een dansvoorstelling en doneer de opbrengst. Wij helpen je graag om van jouw actie een groot succes te maken! Naast het zelf starten van een actie kun je natuurlijk ook één van de lopende acties ondersteunen door direct te doneren.

Samen maken we onderzoek mogelijk en helpen we spierziekten de wereld uit! 

Start een actie Doneer nu

 
Read more Read less
View all

Create your fundraising page or join a team with friends, co-workers, your sports team or class mates. Take a look at these inspiring examples.

Start fundraising
View all

Nieuw onderzoek naar biomarkers voor FSHD

16-06-2020 | 12:00 Posted on: Help FSHD de wereld uit!  Er kan een nieuw onderzoek naar FSHD van start! In het nieuwe onderzoek gaat een team in Nijmegen en Leiden op zoek naar biomarkers voor FSHD. Dat zijn biologische kenmerken die bijvoorbeeld aan kunnen geven dat iemand ziek is, die kunnen voorspellen hoe ernstig een ziektebeloop zal zijn of die laten zien of een behandeling werkt of niet. Voor FSHD zijn nog geen biomarkers bekend, terwijl deze voor medicijnonderzoek wel van groot belang zijn. Aan het onderzoek zullen 35 mensen met FSHD deelnemen. De onderzoekers zullen zich voornamelijk richten op klinische kenmerken, stoffen in het bloed en in de spieren, en beeldvorming, zoals MRI. Het nieuwe onderzoek kon mede mogelijk worden gemaakt met de opbrengsten van ‘FSHD de wereld uit!’. Dank voor jullie fantastische inzet! Lees meer over het onderzoek
Read more
View all
€ 15

Ria

03-07-2020 | 15:55 To: 24 uur rollen tegen spierziekten