P

PPS Actieteam

Zaterdag 26 juni - Polio-Doe Actiedag
from €35,000 (102%)
Together, we've covered 5.598 km

In 1956 vond de laatste grote polio-epidemie in Nederland plaats en in 1957 is het Rijks Vaccinatie Programma gestart met vaccineren. Tot en met 1956 zijn er meer dan 15.000 kinderen en volwassenen besmet zijn geraakt met het poliovirus. Nog steeds ondervinden vele van hen de late gevolgen hiervan, dit heet het postpoliosyndroom (PPS). 

Voor al deze poliopatiënten die dagelijks kampen met achteruitgang, vermoeidheid, pijn en krampen, wil het Post-Polio expertisecentrum, Amsterdam UMC onderzoeken hoe we beter om kunnen gaan met PPS, om dit te onderzoeken is er geld nodig! Het onderzoeksdoel : Cognitieve Gedragstherapie (onderzoek naar ondersteuning in het omgaan met de toenemende achteruitgang door PPS). Jij kunt ons helpen met de financiering van dit wetenschappelijke onderzoek!

Op zaterdag 26 juni organiseren we een Polio-Doe Actiedag. Deze dag komen we met z'n allen in actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar PPS. Hoe mooi zou het zijn als we zaterdag 26 juni een bedrag van 35.000 euro bij elkaar kunnen ophalen? Start snel je actie! Door de beperkingen van de lockdown kunnen we nu geen gezamenlijke sponsorloop organiseren. Toch kun je vanuit huis een steentje bijdragen:

  • Misschien wandel je wel dagelijks 10 km, en wil je een klein bedrag per km sponsoren. Dat loopt op!
  • Misschien bak je fantastische taarten die je kunt verkopen
  • Misschien ben je heel creatief en kun je knuffels haken en deze verkopen
  • Misschien kun voor je verjaardag een bijdrage vragen voor onderzoek naar PPS
  • Misschien ….. er zijn zo veel acties te verzinnen, doe mee en kom in actie!

Op 26 juni 2021 is de finale, dan gaan we kijken hoeveel geld er voor het wetenschappelijk onderzoek van Frans Nollet is opgehaald, want elke euro die wij met elkaar voor de postpolio patiënten hebben opgehaald, gaat direct naar wetenschappelijk onderzoek.

Meld je aan door op de button 'ik wil in dit team' te klikken, vraag vrienden en bekenden om mee te helpen, want iedere bijdrage is welkom. 

Start actie

View all
€462 05-09-2022 | 16:24 Dit geld was de opbrengst van een statiegeldactie bij AH. Gedurende de maand juli konden de klanten hun emballagebonnen inleveren in een speciale zuil in de winkel of direct digitaal doneren, bij de inleverautomaat. Ik heb de vraag voor volgend jaar al weer neergelegd bij de manager !
€50 08-07-2022 | 16:40 Beste Hassan, Ik heb ontzettend genoten van het mooie Marokko. vooral van de Hoge Atlas Daarom vond ik het leuk om jou te sponsoren. Groeten, Bep Roet
€10 18-06-2022 | 13:02
€25 03-11-2021 | 15:45 Ik ben bevriend met Ronald Moerman.
€25 05-08-2021 | 17:19
View all

Bedankt leden van de acties Polio-Doe Actiedag!

28-06-2021 | 14:40 De afgelopen weken zijn velen in de weer geweest voor de Polio-Doe Actiedag. Het bleek ‘besmettelijk’ want de ene na de andere actie werd gestart voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar Cognitieve Gedragstherapie voor postpoliopatiënten en de ontwikkeling van een online module om deze behandeling deels vanuit huis via internet te kunnen volgen. Het Actieteam PPS keek vol bewondering naar de inzet en creativiteit van de diverse teamleden. Ongekende talenten kwamen boven en bij groot en klein werden er grootse prestaties neergezet, die royaal gewaardeerd werden in de vorm van financiële ondersteuning. Maar ook zonder fysieke tegenprestaties werd er gul gedoneerd en dat alles heeft geleid tot het mooie, voorlopige, eindresultaat van € 34.089 op de finaledag afgelopen zaterdag 26 juni. En…er wordt nog steeds gedoneerd. We zijn reuzeblij met het resultaat en we danken eenieder oprecht voor de inspanning en de, tot op heden 735, donaties. Namens het Actieteam PPS, Jan van Eijsden en Aadje de Groot
Read more