De tocht der tochten in 2019!

Wesley Fechter
Qr
from € 1.000 (143%)

Ook dit jaar probeer ik ook weer zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar het Guillain-Barré Syndroom!

Mijn verhaal

Voordat ik in het eerste weekend van maart 2011 kennis maakte met het fenomeen Guillain-Barré was ik ‘gewoon’ Wesley Fechter, vader van Kevin (6 maanden oud) en in het dagelijks leven kandidaat-notaris. Bovenal was ik iemand die dacht dat hij redelijk de regie over zijn eigen leven had. Hard werken en dan kom je er wel, dat was het motto. Tot het eerste weekend van maart 2011…..

In het weekend van 5 en 6 maart 2011 werd ik acuut opgenomen op de Intensive Care in Alkmaar met het Guillain-Barré syndroom. Kort gezegd zorgt dit syndroom ervoor dat systematisch alle zenuwen worden uitgeschakeld waardoor de hersenen geen signalen meer kunnen doorgeven aan de spieren. Resultaat: gehele of gedeeltelijke verlamming. Het is een ziekte die je over het algemeen cadeau krijgt bij een griepje of iets dergelijks.

Uiteindelijk bleek ik zelfs dubbel pech te hebben, want ik heb een zware vorm van Guillain-Barré gehad. Binnen enkele uren was ik volledig verlamd. Niet meer zelf kunnen bewegen, niet meer zelf kunnen ademen en niet meer zelf kunnen communiceren. Van het één op het andere moment verandert de wereld die tot op dat moment voor je heeft opengelegen in een zeer kleine gevangenis.

Uiteindelijk heb ik in Alkmaar 7 weken op de Intensive Care gelegen, ruim 1 week op de Medium Care en 2 weken op de afdeling Neurologie. Daarna heb ik ruim vijf maanden in revalidatiecentrum Heliomare doorgebracht, voordat ik op 4 oktober 2011 naar huis mocht om daar verder te revalideren.

Sinds 2011 is er enorm veel veranderd. Kevin is inmiddels alweer ruim 8 jaar en heeft een zusje (Sanne) van bijna 5 jaar oud. En ik geniet nog dagelijks volop van de kids en het leven. Ook aan hen probeer ik mee te geven dat hard werken loont, maar dat er af en toe ook dingen gebeuren waar je weinig tot geen invloed hebt.

Kevin en Sanne beseffen zich al echt dat papa 'ziek is geweest' en daardoor iets anders is dan andere papa's. En zelf word ik nog dagelijks herinnerd aan het feit dat ik GBS heb gehad. De vermoeidheid, de pijn in de voeten, de aangepaste auto en de dekenboog op het bed. Het zijn enkele dingen waar je dagelijks mee in aanraking komt die je daaraan blijven herinneren.

Maar er zijn ook positieve dingen uit voort gekomen. Zo heb ik mij als patiënt-ambassadeur voor het Prinses BeatrixSpierfonds al meerdere keren in kunnen zetten 'tegen' GBS. Onder meer door drie keer eerder de Elfstedentocht te fietsen. En dat wil ik ook dit jaar weer doen, samen met mijn broer Robin en met vriend Bob. Zo blijf ik strijden. Strijden voor mijn gezondheid, mijn gezin en strijden tegen het Guillain-Barré Syndroom. En die strijd ga ik ook nu aan op de racefiets.

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 35 11-06-2019 | 17:04 De oorzaak van deze vreselijke ziekte moet gewoon gevonden worden en daar is onderzoek,geld voor nodig. We steunen de stichting van harte.
€ 20 10-06-2019 | 21:37 Onwijs knap weer en veel respect!
€ 20 10-06-2019 | 13:43 Via de mini veiling op BSM. Ik heb er nog een tientje bovenop gedaan omdat ik het zo’n goede actie vind!
€ 10 10-06-2019 | 10:53
€ 45 09-06-2019 | 23:46