Studenten halen ruim 20.000 euro op voor onderzoek naar spierziekten!

19-02-2021 | 09:05

Studenten van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden kwam van september 2020 tot en met januari 2021 in actie voor onderzoek naar spierziekten. Ze bedachten allerlei creatieve manieren om geld op te halen en hebben met elkaar €20.600 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Hogeschool Leiden

Ieder jaar krijgen eerstejaars studenten van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden voor hun Salesproject de opdracht om geld op te halen voor een goed doel. Het Spierfonds was één van de zes doelen waar de studenten dit jaar uit konden kiezen. De groepjes studenten die voor het Spierfonds in actie zijn gekomen, hebben zich op verschillende manieren ingezet. Zo heeft iedereen in hun eigen netwerk gevraagd om een donatie, werd er bij bedrijven aangeklopt voor een sponsorbedrag, zijn er vele de fiets opgegaan om meer dan 100 kilometer te fietsen en is er een golftoernooi georganiseerd. Met elkaar hebben ze €20.600 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Een fantastische prestatie!

Kom jij ook in actie?

Ruim 200.000 Nederlanders hebben een spierziekte. Wetenschappelijk onderzoek is hun kans op een betere toekomst. Jij kunt daarbij helpen! Start een actie en draag bij aan onderzoek naar spierziekten. Op spieractie.nl kun je gemakkelijk een eigen actie starten. En wij helpen je natuurlijk graag om het tot een succes te maken!

Start een actie