Stem op jouw favoriete Actieheld!

11-01-2021 | 11:04

Veel mensen komen in actie voor de strijd tegen spierziekten. Ze dansen, fietsen, bakken koekjes, haken sjaals en knuffels, wandelen, hardlopen zamelen legen flessen in.... Op allerlei verschillende manieren vragen zij aandacht voor spierziekten en halen geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek. Wij zijn ontzettend blij met elke actie, van groot tot klein. Het Spierfonds heeft 7 actievoerders, die in 2020 in actie zijn gekomen, genomineerd voor de ‘Actieheld 2020’.

Actieheld 2020

De ‘Actieheld’ is een titel voor een vrijwilliger die op een bijzondere wijze in actie komt voor mensen met een spierziekte.

“Het is bijzonder hoeveel mensen zich elk jaar weer inzetten voor de strijd tegen spierziekten. Omdat ze zelf een spierziekte hebben, van dichtbij meemaken welke impact een spierziekte op iemands leven heeft, of omdat ze iets willen betekenen voor een ander. We zijn blij met ieders geweldige inzet! Ongeacht hoe groot de actie is of hoeveel geld iemand inzamelt, alle aandacht en opbrengst voor de strijd tegen spierziekten helpt ons dichterbij ons doel: alle spierziekten de wereld uit! Om actievoerders in het zonnetje te zetten, ze te bedanken voor hun inzet en toekomstige actievoerders te inspireren, hebben we de nominatie voor ‘Actieheld’ in het leven geroepen. Heel Nederland kan stemmen op zijn of haar favoriete actieheld. Degene met de meeste stemmen mag zichzelf ‘Actieheld 2020’ noemen”, aldus Chantal Luijendijk, Fondsenwerver Acties & Events bij het Spierfonds.

 

 

Stem op jouw actieheld