Studenten in actie voor onderzoek naar spierziekten

16-11-2020 | 09:55

Studenten van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden zijn in de afgelopen tien weken in actie gekomen voor onderzoek naar spierziekten. Ze verzonnen allerlei creatieve manieren om geld op te halen en hebben met elkaar ruim € 8.500 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Hogeschool Leiden

Ieder jaar krijgen eerstejaars studenten van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden voor hun Salesproject de opdracht om geld op te halen voor een goed doel. Het Spierfonds is één van de zes doelen waar de studenten uit kunnen kiezen. In een blok van tien weken leren de studenten met elkaar samenwerken en op een creatieve manier geld op halen voor hun gekozen doel. De zes groepjes studenten die voor het Spierfonds in actie zijn gekomen hebben zich op verschillende manieren ingezet. Zo heeft iedereen in hun eigen netwerk gevraagd om een donatie, werd er bij bedrijven aangeklopt voor een sponsorbedrag, is er een dag lang in een rolstoel door de school rondgereden en zijn er vele de fiets opgegaan om meer dan 100 kilometer te fietsen. Waarvan één groepje langs de koninklijke paleizen is gefietst. Met elkaar hebben ze € 8.515,50 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Kom jij ook in actie?

Ruim 200.000 Nederlanders hebben een spierziekte. Wetenschappelijk onderzoek is hun kans op een betere toekomst. Jij kunt daarbij helpen! Start een actie en draag bij aan onderzoek naar spierziekten. Op spieractie.nl kun je gemakkelijk een eigen actie starten. En wij helpen je natuurlijk graag om het tot een succes te maken!

Start een actie