Bruggenloop door weer en wind

24-02-2015 | 09:21

Zondag 7 december liepen 15 hardlopers van het Prinses Beatrix Spierfonds mee met de Bruggenloop Rotterdam. Door weer en wind 15 kilometer lopen over de 5 beroemde bruggen in Rotterdam. Ondanks het slechte weer was het een geslaagde loop in de strijd tegen spierziekten!

De kou trotseren

Nadat we alle deelnemers hebben ontmoet in het Maasgebouw in Rotterdam, kennis hebben gemaakt en de lopers zich hebben klaargemaakt voor de loop, was het tijd om toch de kou in te gaan. Sommige stonden te popelen om warm te kunnen lopen en hun eigen record te verbeteren. Voor andere was het al een hele prestatie om de zware tocht uit te lopen. Nog even snel op de foto, het looplampje ophalen en op naar de start. Samen met 12.000 andere hardlopers stond iedereen klaar in het startvak. Nog even springen om warm te worden, en daar klonk het startschot!

De 15 lopers hebben samen bijna € 5.000 opgehaald voorspierziekten.

Persoonlijk verhaal

De 15 lopers hebben samen bijna € 5.000 opgehaald voorspierziekten. Een mooi bedrag! Elke loper met zijn of haar eigen motivatie om zich in te zetten in de strijd tegen spierziekten. Neem Bas, hij liep samen met zijn broer mee voor onderzoek naar SMA, de spierziekte waar zijn dochter Isa aan lijdt. Zij weten als geen ander wat voor een impact een spierziekte kan hebben om je leven.

De vader van Marlies heeft CIAP. Een spierziekte waardoor je minder gevoel krijgt in je armen en benen en je steeds meer spierkracht verliest. Met de ene na de andere run loopt ze een mooi bedrag bij elkaar voor onderzoek. “Ik loop en ren zoals mijn vader het mij vroeger geleerd heeft. Zelf kan hij niet meer zonder scootmobiel naar buiten.”

Sinds een paar jaar weet Bas Homan dat zijn 2-jarige dochter en vrouw de spierziekte myotone dystrofie hebben. Er is nog veel onderzoek nodig, en daar zet hij zich graag voor in.

En Mark en Janna liepen mee omdat ze aandacht en onderzoek naar spierziekten erg belangrijk vinden en graag hieraan bijdragen. Maar dan wel met een snelle tijd van 1 uur en 3 minuten!

Alle lopers bedankt voor jullie fantastisch inzet!

Bekijk hier alle foto’s van de Bruggenloop.