Sven is 'Actieheld 2019'

04-11-2019 | 10:00

Sven is ‘Actieheld 2019’ geworden! Een maand lang konden mensen hun stem uitbrengen op hun favoriete actieheld. Het Spierfonds had tien actievoerders genomineerd, die zich allemaal op bijzondere wijze hebben ingezet. Sven kreeg de meeste stemmen en een positief oordeel van de jury.

Vandaag is Sven verrast met dit vrolijke nieuws. Hij wist van niets en is in de aula van zijn basisschool verrast. Onder luid gejuich kreeg hij van Miriam Mahieu van het Prinses Beatrix Spierfonds te horen dat hij ‘Actieheld 2019’ is geworden en kreeg hij een t-shirt van zijn favoriete voetbalclub.

Ook het tv-programma Hart van Nederland was erbij toen Sven werd verrast. Bekijk hier het item terug.

BASISSCHOOL IN ACTIE VOOR SVEN

Sven heeft de spierziekte myotone dystrofie (MD). Om aandacht te vragen voor deze spierziekte en geld op te halen voor meer onderzoek, kwam hij met zijn basisschool in actie. Samen met zijn klasgenoten en alle leerlingen van de Henricusschool uit Hippolytushoef hebben ze met verschillende activiteiten zoals een loterij, statiegeldflessen inzamelen en verkopen van cupcakes geld opgehaald voor onderzoek naar de spierziekte van Sven. Zij hebben ruim € 4.000 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar MD.

Wil jij ook kans maken om volgend jaar ‘Actieheld’ te worden? Bedenk een leuke actie en wie weet word jij volgend jaar genomineerd.

 

Start een actie