Gerard fietst kris kras door Nederland!

10-08-2015 | 15:14

Van 5 tot en met 12 september maakt Gerard Wellenberg een ronde door Nederland op de fiets om geld op te halen voor myotone dystrofie. Tijdens zijn tocht bezoekt hij zoveel mogelijk families die met myotone dystrofie te maken hebben. En de route loopt kris kras door het land! Al meer dan 40 families hebben hem uitgenodigd langs te komen. Van Groningen tot Goes en van Alkmaar tot Almelo.

 

Nieuw onderzoek steeds dichterbij

Sinds de start van onze campagne ‘myotone dystrofie de wereld uit!’ is Gerard nauw betrokken. Ieder jaar haalt hij geld op voor het onderzoek. Nu het nieuwe onderzoek steeds dichterbij komt, komt Gerard weer in actie. Met zijn fietstocht vraagt hij aandacht voor de ziekte en wil hij met sponsoring het nog ontbrekende bedrag ophalen.

De families die Gerard bezoekt, trakteren hem op een kop koffie of thee, een vers gevulde bidon en een goed gesprek. Ook helpen ze mee sponsors te vinden voor zijn actie of starten ze zelf een sponsoractie. Het opgehaalde bedrag wordt door het Prinses Beatrix Spierfonds voor 100% besteed aan het nieuwe onderzoek naar myotone dystrofie.

 

Help jij ook mee?

Er zijn al vele enthousiaste aanmeldingen binnengekomen, maar er is nog ruimte voor meer met name in het gebied tussen Nijmegen en Maastricht. Wil jij dat Gerard ook bij jou langskomt? Bel (06-123 61 242) of e-mail Gerard (info@wellenbergvetlab.com) en meld je voor 15 juli aan. Gerard neemt vervolgens contact met je op en bespreekt samen met jou wat je kunt doen. Je kunt de actie ook direct steunen kijk daarvoor op https://md.spieractie.nl/project/fietsestafette-door-nederland.