Danstalent zet zich in tegen spierziekten

10-08-2015 | 15:09

Talenten van de dansopleiding van Codarts Rotterdam traden afgelopen donderdagavond op met hun voorstelling Talent On The Move. In acht verschillende choreografieën lieten de dansers het publiek genieten van de veelzijdigheid van dans. De voorstelling stond ook in het teken van het Prinses Beatrix Spierfonds en dat kwam vooral in de verrassende openingsact goed naar voren.

 

Dans en spierziekte

Ambassadrice van het fonds Anouska Ramaker werd tijdens de opening door de groep dansers het podium opgereden, in hun dans opgenomen en uiteindelijk als finale uit haar rolstoel omhoog gelift. Daarna vertelde ze samen met de presentatoren van de avond, Ruud en Lindy, over spierziekten en de link naar dans. “Codarts had mij gevraagd of ik mee wilde helpen bij de opening van de avond. Daarvoor ging ik ’s middags al naar de Schouwburg om te repeteren. Toen merkt ik pas dat ik echt onderdeel van de dans zou worden. Een hele ervaring! En dan op het einde door de dansers uit m’n stoel getild worden, dat was echt gaaf!” vertelde Anouska enthousiast na afloop.

Door een deel van de kaartopbrengst te doneren en met collecteren in de pauze is er donderdagavond €2.000,- opgehaald voor onderzoek naar spierziekten. Zo werd het een geslaagde avond die de bijzondere band tussen dans en spierziekten verder versterkte.