Marian abseilde van het Provinciehuis in Den Bosch

02-06-2015 | 09:44

“Ik ben niet zenuwachtig, maar ik vind het wel erg spannend”, zegt Marian van Mierlo, terwijl ze op het punt staat te gaan abseilen vanaf het bijna 100 meter hoge Provinciehuis in Den Bosch. Het kost even wat moeite om de eerste stappen over de rand te zetten, maar daarna daalt ze netjes samen met de instructeur af van de Brabantse blikvanger.

“HET WAS WEER ECHT KICKEN!”

Na ongeveer een kwartier staat Marian weer veilig op de tweede verdieping van het Provinciehuis. “Het was weer echt kicken!” is haar eerste reactie. Commissaris van Koning van Noord-Brabant Wim van de Donk feliciteert haar als eerste met deze dappere prestatie en overhandigd haar een bloemetje. Daarna wordt de opbrengst van de actie bekend gemaakt. De inhoud van de collectebussen in verschillende winkels in Den Bosch, donaties op de actiepagina en de opbrengst van de oproep om te SMS-en op de radio zorgen voor een geweldig bedrag van € 3.115,-. Bestemd voor onderzoek naar de spierziekte Guillain-Barré syndroom (GBS).

Zelf getroffen door GBS

Marian is zelf in haar leven getroffen door GBS. Door de restverschijnselen van de ziekte heeft ze minder kracht in haar lijf, maar ondanks dat wil ze zoveel mogelijk doen om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de bestrijding van deze spierziekte. Naast voorlichting aan medepatiënten, heeft ze twee keer eerder een spannende stunt uitgevoerd. Het abseilen van het provinciehuis vandaag was (voorlopige) haar laatste stunt.