M

MTB DVN

DVN de wereld uit 'biken' op 12 mei 2018
from €5,000 (0%)

Dunnevezel neuropathie, een zenuw’slopende’ ziekte die gestopt moet worden!

4 jaar geleden ben ik met wat 'vage' klachten terecht gekomen bij een internist in het ziekenhuis. Aanvallen van hoge bloeddruk, flushings, temperatuurintolerantie, maag-darm problemen en onverklaarbare spierpijnen. De onderzoeken begonnen maar leverden weinig resultaat op. Ik ben vervolgens gaan vragen of ik een doorverwijzing kon krijgen voor een academisch ziekenhuis, en die kreeg ik! Ik kwam terecht bij een kundige neuroloog die mij direct vertelde dat het wellicht dunnevezel neuropathie is. Een aantal onderzoeken later kreeg ik diagnose; dunne en dikkevezel neuropathie en erythremelalgie.

Een redelijk zeldzame ziekte die in het teken staat van pijn, een ziekte waar geen behandeling of medicijn voor is.

Ik ben gelukkig nog redelijk mobiel en ik twijfelde daarom geen moment om een grootse actie te starten die alles te doen heeft met een hobby van mij; mountainbiken!

Op 12 mei 2018 wil ik met zoveel mogelijk teams een route gaan biken op de Utrechtse heuvelrug waarvan de opbrengsten gaan naar onderzoek in het academisch ziekenhuis van Maastricht, onder leiding van Dr. Faber.

Bike je mee?

View all

Uitleg DVN

23-11-2017 | 21:07   Dunnevezelneuropathie is een aandoening waarbij vooral de dunne zenuwvezels niet goed functioneren. Deze zenuwvezels zijn de eindtakjes van de zenuwen, vlak onder de huid, die zorgen voor het voelen van pijn en temperatuur. Daarnaast zijn er dunne zenuwvezels die een verbinding vormen tussen de hersenen en verschillende organen. Deze dunne zenuwvezels zijn verantwoordelijk voor de autonome functies. Dit zijn de functies die onbewust plaatsvinden zoals de regeling van de bloeddruk, de werking van het maagdarmstelsel en het zweten.
Read more