Nog twee weken tot de start!

01-05-2016 | 22:20

De startbewijzen zijn verstuurd en de fietsers zitten in groep 12 met starttijd 06.28 uur.
Wat een slecht weer is het geweest de afgelopen tijd. Geen weer om eens lekker een 100+ rondje te trappen. De voorbereidingen lopen dan ook niet zoals gehoopt.
Vorige week is Ab van huis weggegaan met droog weer, maar onderweg zo doornat geregend dat hij zelfs na het douchen niet warm werd. ’s Avonds waren zijn voeten nog koud.
Afgelopen donderdag hebben wij kennis gemaakt met Otto en Carlien van den Berg, vader en dochter. Zij gaan ook voor FSHD meefietsen en doen dat voor de actie van Marjolein en Walter Gielesen.
De bedoeling was om elkaar alvast te leren kennen voor de tocht en het aangename met het nuttige te combineren door met elkaar een flinke rit te gaan maken als training.
De werkelijkheid was anders. Goed voorbereid en warm aangekleed op pad, maar aan het einde van het dorp al helemaal wit gehageld en gesneeuwd. Om de spirit er nog even in te houden toch nog een rondje Kinderdijk gemaakt, maar echt leuk was het niet.
Vandaag schijnt gelukkig de zon en de voorspellingen zijn ook heel wat beter dan de afgelopen tijd, dus weer met frisse moed de fiets op. En het eerste rondje van meer dan 100 kilometer is een feit.

Rit mio 1 mei
Inmiddels hebben Anouska en Dorien een dag bij Plus Volgerlanden doorgebracht in de hal van de Sophiapromenade. Gecollecteerd en in ruil voor een donatie hebben de meiden spelletjes gedaan met kinderen en cupcakes uitgedeeld. Ze hadden kleine cadeautjes in ballonnen gestopt en nadat de kinderen het spelletje gedaan hadden mochten ze een ballon kiezen. Zo hebben zij samen € 281 opgehaald die dag. Wat fantastisch!
De kofferbakverkoop die gepland stond op Koningsdag is afgelast, heel jammer.

3a8fa830 61df 4bf7 af5c 45b459fac1ff
De eerste telling van de statiegeldbonnenactie bij Plus Koehoorn is afgelopen vrijdagavond gedaan!
Met een totaalbedrag van € 315,95 is de eerste maand van drie afgesloten. 405 bonnetjes zijn gescand.

Collage

Vrijdag aanstaande gaan we de totaalopbrengst van twee maanden statiegeldbonnenactie horen van Jumbo van Daalhuizen. Spannend!

En in het kader van de naamsbekendheid voor FSHD waren we ook weer te zien op de tv bij Nieuwsuur. Weer andere beelden dan de vorige keer.
Hier kan dat fragment nog bekeken worden.

We zetten de eindsprint naar 2e Pinksterdag nog even in!