AH Sprengenpark helpt "FSHD de wereld uit!"

Albert Heijn Sprengenpark
Closed You can't donate anymore
from €1,000 (111%)

Door middel van een statiegeldactie zet Albert Heijn Sprengenpark zich de komende maanden in voor de spierziekte FSHD!

Vanaf 1 november 2016 tot 1 februari 2017 kunt u uw statiegeldbonnen doneren in de winkel aan de Schapendoesweg 2 in Apeldoorn. De opbrengst komt direct ten goede aan onderzoek naar een behandelmethode voor de spierziekte FSHD.

FSHD (facio scapulohumerale spierdystrofie) is een zeldzame en erfelijke spierziekte. Het hebben van een spierziekte als FSHD beïnvloedt de manier waarop je loopt, je jezelf aankleedt, je werkt, hoe je slaapt, waar en hoe je leeft, en de manier waarop andere mensen tegen je aankijken en met je omgaan.

Veel mensen die FSHD hebben zijn niet in staat om te glimlachen, een kind op te tillen, hun ogen dicht te doen als ze gaan slapen, op het strand- of de trap op lopen. Elke dag worden zij geconfronteerd met alledaagse dingen die ze wellicht de volgende dag niet meer kunnen.

De ziekte kan zeer verschillend verlopen en dat is moeilijk te voorspellen. Het voornaamste is de progressieve verzwakking en uiteindelijk het verlies van kracht in de skeletspieren. Na de spieren in het gezicht, schouders en bovenarmen, raken buik en benen aangedaan (de volgorde kan ook anders zijn). De buikspieren worden minder krachtig. De patiënt struikelt vaker en loopt met een waggelgang. Het opstaan uit een stoel wordt moeilijk en hij krijgt moeite met traplopen. Ook krijgt hij steeds meer last van krachtsverlies in de bovenarmen. Pijnklachten, vermoeidheid en duurbeperking spelen door verlies van spierkracht vaak een grote rol. Zo’n 20% van alle patiënten wordt uiteindelijk volledig rolstoelafhankelijk.

Onderzoek heeft inmiddels inzicht gegeven in de oorzaken van FSHD. De volgende stap is het vinden van een behandelmethode. Het zou toch geweldig zijn als dit lukt! Door de krachten te bundelen helpen we samen “FSHD de wereld uit!”.

Doneren kan heel eenvoudig door te drukken op de gele doneerknop bij de flessenautomaat in de winkel, of een rechtsreekse donatie op deze actiepagina.

 

Helpt u mee?!

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€435.55 25-02-2017 | 11:09 De actie voor FSHD bij Albert Heijn Sprengenpark is afgelopen! Totaal is er de afgelopen weken E 1111,00 door onze klanten gedoneerd, namen iedereen bedankt & veel succes met dit goede doel! Team Albert Heijn Sprengenpark
€570.05 10-01-2017 | 13:52 Dit bedrag is door onze klanten gedoneerd via de flessenautomaat over de periode tm 2-1-2017. Team Albert Heijn Sprengenpark
€105.05 21-11-2016 | 09:41 Opbrengst Statiegeldautomaat 1 - 14 november 2016