Samen staan we sterk!

Dorien Leenheer
from €500 (57%)

Olla, ik ben Dorien Leenheer. Een goede vriendin van mij, Anouska Ramaker, heeft de spierziekte facioscapulohumerale dystrofie (FSHD). Ik ken haar al vanaf de brugklas, nu ongeveer 10 jaar geleden. In die periode heb ik Anouska zien veranderen; lichamelijk, maar ook mentaal, vooral als het gaat om haar ziekte. Deze dame is een sterke vrouw geworden, die weet wat ze wil en dat ook voor elkaar krijgt. Om haar daarbij te helpen zet ik mij in voor de campagne ‘FSHD de wereld uit!’.
Daarnaast kan je ook een leuke overeenkomst tussen ons ontdekken bij de foto's. We zijn typisch vrouwen. We weten maar niet wat we met ons haar willen!

Maar goed, even 'back to business': FSHD de wereld uit!
Elke euro die voor ‘FSHD de wereld uit!’ opgehaald wordt, gaat direct naar wetenschappelijk onderzoek. Zo komen we steeds dichterbij een medicijn tegen deze slopende spierziekte.
De afgelopen jaren zijn er goede stappen gezet, het stukje DNA dat verantwoordelijk is voor FSHD is gevonden: de D4Z4 repeat. De volgende stap die genomen moet worden, is het in kaart brengen van de structuur van deze D4Z4 repeat. Hiervoor ligt een onderzoeksvoorstel klaar, we moeten alleen de financiering rond krijgen.

Kom net als ik in actie! 
Een aantal keer zal ik, samen met Anouska, geld ophalen. 16 april hebben wij bij Plus Volgerlanden in Hendrik-Ido-Ambacht een mooi bedrag bij elkaar gekregen door spelletjes te doen met kinderen en cupcakes te geven, in ruil voor een donatie. Met Koningsdag houden wij een kofferbakverkoop en ook daar gaan we hard aan de slag om het streefbedrag bij elkaar te krijgen.
Doe zelf bijvoorbeeld mee met een hardloopwedstrijd en laat je sponsoren, bak koekjes en vraag een bijdrage, verzamel statiegeldflessen of organiseer een benefietconcert. Alleen een donatie doen is natuurlijk ook hartstikke welkom!

Meld je aan bij mijn vriendin Anouska als actievoerder of sponsor door een mail te sturen naar a.ramaker@spierfonds.nl. Heb je nog vragen of wil je op een andere manier bijdragen, mail haar dan gerust.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€281.70 22-04-2016 | 13:19
€5 16-04-2016 | 23:37 Zo goed mevrouw?