HMSN de wereld uit! - Steun je mij richting de marathon van Enschede?

Rutger Sibma
Normal 7b74f55f198bcaaa1c728f7880ab678296410078
Qr
from € 5.000 (43%)

Hardlopen heeft mijn leven drastisch veranderd (volg mij op instagram: @runner_rutger voor het hele verhaal). Drie jaar geleden woog ik zo'n 30 kg meer en kwam ik amper van de bank. Toen ik voor het eerst vader werd, besefte ik dat het anders moest. Inmiddels loop ik tientallen kilometers per week en is hardlopen een onmisbaar deel van mijn (actieve) leven geworden.

Helaas is sporten niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Zelf maak ik van heel dichtbij mee wat een spierziekte met een leven doet. Mijn vrouw weet sinds haar 20e dat ze de spierziekte HMSN heeft. HMSN staat voor hereditaire motorische en sensorische neuropathie, een erfelijke aandoening van de zenuwen die signalen doorgeven van de (gevoels)zintuigen naar de hersenen en van de hersenen naar de spieren. De spieren worden steeds zwakker waardoor mensen verlamd kunnen raken. HMSN begint meestal in de onderbenen en voeten en breidt daarna uit naar onderarmen en handen. Er zijn verschillende typen van de ziekte, waarbij de ernst en leeftijd waarop de ziekte opkomt verschillen, maar de symptomen wel gelijk zijn.
In Jip en Janneke-taal betekent het dat je 'batterij' sneller leeg is en het ook lang duurt voordat het energieniveau weer hersteld is. Daarnaast neemt het gevoel in ledematen langzaam af, hierdoor worden de gewone dagelijkse dingen steeds lastiger. Erg ingrijpend en bovenal frustrerend!

Het lopen van een marathon is voor veel hardlopers hét ultieme doel. En hoe mooi zou het zijn als ik dit doel kan halen én daarmee ook nog eens geld kan inzamelen voor onderzoek naar de spierziekte HMSN! Volgend jaar loop ik de hele marathon van Enschede!

Help mij om HMSN de wereld uit te krijgen en doneer! Alle kleine beetjes helpen.

Duizendmaal dank namens alle mensen die lijden aan deze spierziekte, en vooral namens mijn lieve, dappere vrouw Marleen!

 

PS. Volg mij op Instagram: @runner_rutger om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

You can create your own personalized poster to draw attention to this fundraising page. After printing the poster you can hang it in a shop, a café window or a community bulletin board. Ask your family, friends, co-workers and neighbors to help and also put up a poster in their home, school or work place. Most people are willing to help but be sure to ask permission first.

View all
€ 5 12-11-2019 | 19:56
€ 15 09-10-2019 | 17:59
€ 135 20-09-2019 | 12:39 Hallo Rutger en Marleen, Als collega's van je ( schoon) vader willen we graag bijdragen aan dit goede doel. We vinden het een goed initiatief en we hopen dat het geld mag bijdragen aan verder onderzoek om HMSN de wereld uit te helpen. Heel veel succes op weg naar en tijdens de marathon van Enschede!!!!!
€ 15 13-09-2019 | 10:24
€ 25 28-08-2019 | 15:21
View all

Halve marathon van Zwolle!

28-05-2019 | 10:41 Dag lieve mensen, Afgelopen vrijdag liep ik de 10km tijdens de Twenterandrun, helaas was dit geen succes. Voor de start had ik al last van mijn maag en voelde ik me niet top. Na de eerste kilometers bleek mijn maag ook niet bestand tegen het hardlopen. Na ongeveer 5 km heb ik besloten om uit de wedstrijd te stappen, heel erg balen, maar achteraf een goede keuze geweest. Gelukkig ook goed nieuws! Ik heb de halve marathon van Zwolle aan mijn programma toegevoegd. Op 15 juni loop ik 21.1 mooie kilometers door de historische binnenstad van Zwolle. Het startbewijs heb ik gesponsord gekregen door een lieve vriend. Wat super dat er op alle mogelijke manieren wordt meegedacht en meegeholpen. Supergaaf!Ik heb er enorm veel zin en uiteraard loop ik weer in mijn (inmiddels) vertrouwde oranje hardloopkleding. Liefs, Rutger 
Read more