Everesting op het Kopje van Bloemendaal tegen Polyneuropathie

Jacco De Vries
Closed You can't donate anymore
from €1.500 (235%)

Voor alle 200.000 mensen met een spierziekte kom ik in actie om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek maar in het bijzonder voor onderzoek naar Polyneuropathie, de aandoening waar mijn vader aan lijdt. Help jij mij mee door een donatie te doen? In het weekend van 11 en 12 juli ga ik 'Everesten' op het Kopje van Bloemendaal. Everesten is net zoveel hoogtemeters maken op één en dezelfde klim als de Mount Everest hoog is. In totaal ga ik zo'n 255 keer omhoog op de bekendste en meest gevreesde klim in de regio Amsterdam. Mijn vader bracht mij de liefde voor het fietsen van jongs af aan bij. Door een heupziekte kon ik zelf eerst niet anders dan fietsen op een driewieler die hij zelf in elkaar laste. Daarna reden we samen op zelfgemaakte eenwielers en tenslotte heeft hij mij kennis laten maken met het (toer)racefietsen en meegenomen naar de grote (meerdaagse) klassiekers. Onze laatste grote rit samen was in één dag naar Brussel. Sinds hij lijdt aan polyneuropathie rijdt hij alleen nog maar binnen op de hometrainer om de benen soepel te houden. Door de aanhoudende pijn in zijn benen zit een rondje op de racefiets er momenteel niet meer in. Hopelijk komt er een doorbraak in de behandelwijze van deze verschrikkelijke spier- en zenuwziekte waardoor wij ooit weer samen kunnen fietsen.

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€25 14-07-2020 | 16:19 Mooie prestatie om geld bij elkaar te fietsen!
€10 14-07-2020 | 12:50 Wat een ongelooflijke prestatie heb jij geleverd. Well done Jacco!
€55 14-07-2020 | 12:16 Gekscherend suggereerde ik aan iemand die in de buurt van het kopje woont om even bij hem langs te fietsen en dat ik dan het kopje uiteraard even mee zou pakken. En dan komt dezelfde dag deze sponsor actie via Linkedin tot mij. Kan haast geen toeval meer zijn.
€15 13-07-2020 | 15:32 Ben waarschijnlijk net zo oud als je vader maar kan gelukkig nog zelf het kopje op fietsen
€15 12-07-2020 | 22:13
View all

Everesting 'Kopje' in Het Parool

07-07-2020 | 00:00 Stukje in ons lokale krantje over het Everesten op het Kopje. Tekst door Thomas Sijtsma, foto van Ivo van der Bent.     Link maar het volledige artikel: https://www.parool.nl/cs-b3d81251  
Read more