In actie voor Myositis

Anita Meijers
from €500 (114%)
0 m Covered
My goal 286 km | Reached 0%

Ik wil geld ophalen voor het onderzoek naar Myosits.

De reden dat ik specifiek voor dit onderzoek geld op wil halen is dat ik zelf 29 jaar geleden de ziekte heb gehad. 

Ik wil jullie graag vertellen over hoe dit begon en het verloop ervan.

Ik was 11 jaar en op vakantie op een camping in Duitsland. Ik ging zoals elke ochtend naar het toilet. Toen ik terug liep naar de tent viel ik voorover op de grond. Daar lag ik languit op de grond. Mijn voortand lag eruit, omstanders kwamen mij helpen en ik vertelde dat mijn tand op de grond lag. Hun vertelde dat dit niet zo was en ik bleef maar volhouden dat dit mijn tand was en dit klopte ook.

MIjn tand moest in de melk en met spoed moesten we naar de tandarts. De tandarts heeft de tand er weer ingezet. elke dag moest ik terug naar de tandarts of alles nog goed ging. In de vakantie viel ik meerdere keren en kon ik niet meer van de grond om hoog komen, hoe kon dit nu zo komen?

Bij thuiskomst naar de dokter die mij doorstuurde naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Ik heb een week in het ziekenhuis verbleven voor onderzoeken. Onderzoek naar Epilepsie, dit was het niet. Op mijn knokkels had ik witte vlekken, daar hebben ze  een plekje op mijn knokkes weggehaald en een een stukje spierweefsel verwijderd. Hier werd gezien dat er iets niet in orde was met de spieren. De neuroloog heeft uren onderzocht naar wat het was en heb bleek een spierziekte te zijn 

De spierziekte kreeg een naam; Dermatomyositis. Ik was nummer 3 a 4 in Nederland die het had. Het medicijn dat gebruikt kon worden was Prednison mijn ouders wilde mij dit medicijn niet geven. Er was een ander medicijn, ik werd proefkonijn voor een medicijn. Dit medicijn heeft mij geholpen.

De weg naar weer de kracht opbouwen was knokken en ik heb nooit opgegeven. Een aantal jaren was ik nog bang dat het terug zou komen. Ik ben dankbaar dat alles goed met mij gaat.

Ik wil om deze reden in actie komen om een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar Myositis. Ik hoop dat kinderen en volwassenen die deze ziekte krijgen geholpen kunnen worden. 

Wat ga ik precies doen;

Ik ga fietsen van Zoetermeer naar Amsterdam, naar Ermelo dan naar Arnhem en naar daarna is het nog een verrassing voor mijzelf ga ik nog een plaats pakken of ga ik in een keer terug naar Zoetermeer.

Ik wil alle mensen met deze ziekte die ik heb gehad steunen en het onderzoek steunen met het geld wat ik ophaal.  

Raised €250

Raised €500

Raised €1.000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more
View all
€15 24-09-2022 | 22:59
€15 24-09-2022 | 12:19 Top dat je je hiervoor inzet en heel veel succes!
€15 24-09-2022 | 12:14
€10 23-09-2022 | 10:03
€15 23-09-2022 | 09:25
View all

Uitdaging gehaald

30-09-2022 | 22:22 Lieve allemaal,  Woensdag kwam ik terug, gisteren even een dag rust gehouden en vandaag ga ik jullie vertellen over de laatste dag.  Dinsdagavond heb ik goed het weer bekeken en het zag er goed uit tussen 9 tot 14 uur. Dit tijd zou ik net niet redden alleen een uurtje regen zou niet zo erg zijn.  Woensdag lekker op gestaan, ontbeten, en nog 2 broodjes gemaakt voor evt onderweg en om half 10 ben ik vertrokken. De zon scheen prachtig door de bomen heen. Ik reed door de glinstering van de zon heen, wauw wat mooi. Ik ben de tocht nog meer gaan glinsteren, wauw wat een avontuur om te mogen beleven.  Het fietsen ging prima, toen kwam ik bij een berg, de Grebbeberg. Ik ging erop alleen mijn versnelling stond niet goed, ik moest terug de berg af  om mijn versnelling goed te zetten en toen kon ik goed de berg op wat een klim was dat, ik was blij dat ik boven was. Het was een mooi gebied. Maandag en dinsdag de ene kant van de Utrechtse Heuvelrug gezien en vandaag de andere kant. Nog nooit geweest zo mooi daar, mooie landschappen. Ik ging door allemaal kleine plaatsjes heen met van die hobbelige fietspaden wat een verschrikking dat voelde ik goed aan mijn rug. De route zou langs Nieuwegein gaan en dan Montfoort alleen de telefoon had de route gewijzigd en ging richting Utrecht. Door de drukke stad van Utrecht heen dat was ook mooi om mee te mogen maken.  Onderweg ook geregeld gestopt om mooie foto´s te maken ter herinnering aan de mooie tocht! Het was af en toe best even pittig dan ben ik gestopt even alles gestrekt en even een gel of een reep erin om weer energie te krijgen.  En op de hoogte van Reeuwijk daar begon het toch donker te worden en de mensen die mij tegemoet fietste waren zeiknat. Het was gelukkig nog maar een klein stukje, plassen op de weg, wat had ik toch een enorm geuk gehad onderweg.  Bij Gouda stond ik even stil en zag een bliksem flits, Wauw! En het werd donker en het ging regenen, ik had geen zin om mijn regenjas aan te doen ik dacht ben bijna thuis. Het laatste stukje was bikkelen ik had tegenwind en het ging hagelen, ik was er bijna, toen ik er bijna was werd ik wel beetje emotioneel, ik had het gered mijn uitdaging die ik was aangegaan 2.5 maand terug heb ik GEHAALD! Wat ben ik trots op mezelf.  Het avontuur was een succes en zal ik nooit vergeten, zon, regen, wind, onweer bijna alles gehad.... dit is de natuur.  Allemaal bedankt voor de support!  Hugo zijn flesseninzameling op school loopt tot aan de zomervakantie en dan stopt de inzameling. Het was gaaf om mij in te zetten voor het goede doel.  Hoe bijzonder is het als je zelf een spierziekte hebt gehad en volledig bent hersteld dit kan doen voor een onderzoek om andere mensen te helpen. Ik ben dankbaar dat ik volledig ben hersteld dat mijn ouders niet hebben gekozen voor het medicijn prednison wat niet goed voor je is. Trots op mezelf dat ik een vechter ben en dat zit erin en zal er nooit meer uitgaan.  Op naar de volgende uitdaging op de fiets....... 
Read more